A kommunizmus áldozataira emlékeztek február 26-án Ecseren


jobbik_ecser1947-ben február 25-én tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba a Független Kisgazdapárt akkori főtitkárát, Kovács Bélát. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította.

Ecseren február 26-án este a Trianoni keresztnél emlékeztek meg a kommunizmus áldozatiról. Az eseményen jelen volt a Közösen Ecserért Egyesület elnöke Tatár Dóra, a Jobbik helyi elnöke Wunderlich-Makai József és Sas Zoltán a Jobbik Pest megye 7. számú választókerületének jelöltje. Tatár Dóra azokról a nőkről emlékezett meg, akiket a II.világháború végén a megszálló szovjet csapatok megerőszakoltak. tatardoraAz elnök asszony elmondta, hogy Egyes vizsgálatok ötven–kétszázezer megerőszakolt magyar nőről beszél, mások szerint a nyolcszázezret is elérte a megbecstelenített nők száma, de van olyan kutató, aki azt mondja, a női lakosság tíz-húsz százaléka nemi erőszak áldozata lett.

Wunderlich-Makai József a Jobbik helyi elnöke és Sas Zoltán a Jobbik képviselőjelöltje az un. Gyömrő gyilkosságokról beszélt. A megemlékezés végén a megjelentek koszorút helyeztek el és gyertyát gyújtottak a Trianoni keresztnél

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..