Feltámadás utáni események


fwltamadasA feltámadt Krisztussal való találkozások számunkra világosabbá teszik hitünk alapjainak megismerését. (Jn. 21, 1- 14.) Egyetlen megjelenésekor sem történt, hogy a föltámadt Jézus távolabb megállt volna tanítványaitól, hogy oda vonzza őket. Vagy ott jelent meg nekik ahol éppen voltak, vagy éppen ott, ahol ketten vagy hárman összejöttek, vagy éppen szemben jött velük, hogy megtanulják: Őt nem a sírban kell keresni.

Most azonban a parton állt, enni kért tőlük: „Fiaim nincs valami ennivalótok”. Fel akarta oldani félelmüket, és olyan gyengéd szeretettel mutatkozott, mint akinek lehet adni. És aki el is fogadja. A szeretet, amely csak ad, de képtelen elfogadni, az nem igazi szeretet. Lehet mögötte uralkodni vágyás és birtoklási kísérlet. Elfogadja az apostoloktól egész életük odaadását is, hogy segítsenek Neki embereket halászni az örök élet számára.

Megtapasztalják: a feltámadt Krisztus a természetfeletti világ ura. A csodálatos halfogás döbbenti rá őket. „Az örökkévalóság partján álló Krisztusra kell figyelni.”

A Szeretett Tanítvány ismeri fel először: Az Úr az, „Mégis Péter veti magát a vízbe.” Az ártatlan szeretet lát előbb tisztán, a bűnbánó rohan az Úr felé. A szűz tiszta szeretet szemlélve egyesül az Úrral a bűnbánó szeretet az Úr közelségének érintésével.

A hajó az Egyház előképe, melyet Krisztus vár az örökkévalóság partján. A hajóban lévők engedelmesednek Krisztusnak, felismerik a hangját.

Ezért lesz Krisztus Egyháza biztos útmutatónk az Örök-haza felé. Aki oda meri ajándékozni magát Krisztusnak, Ő elfogad mindenkit.

Adja meg minden jóakaratú embernek Jézus Krisztus az örökkévalóságban vetett hit őrömét. Legyünk „Péterek”…

Barotai Endre plébános

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..