Benke Laci bácsi 300 adag borjúpörköltet porciózott ki


 DSC_0318Mindenki Laci bácsija és segítői (mind ecseriek voltak) hat nagy bográcsot állítottak fel a helyszínen. A tüzet pontosan 10 órakor gyújtották meg és az ígéretüknek megfelelően délután kettőre elkészültek a borjúpörkölttel. A finom ízeknek gyorsan elterjedt a híre a faluban, mert egy órán keresztül folyamatos sor állt a bográcsok előtt. Köszönjük Laci bácsi!

 Sok szeretettel köszöntünk Ecseren! A meglepetés teljes, hiszen borjúpörköltet csak a profik mernek bográcsban készíteni!

Köszönöm a dicséretet. A döntésben benne volt az is, hogy szem előtt tartottam a magyar ember ízlését, vagyis a pörkölt, a gulyás, és a paprikás illik a bográcsba. Szerencsére sikerült nagyon gyönyörű húst szereznem, így egyértelmű volt, hogy mit főzünk. Köretnek krumplit, a finnyásabbaknak pedig tarhonyát készítünk.

Tudjuk rólad, hogy szinte minden jelentősebb főzőversenyen ott vagy és általában a zsűri elnökeként tevékenykesz. Itt Ecseren most más szerepet vállaltál!

Az utóbbi időben a főzést ritkábban vállalom már el. Jótékonysági rendezvényeken gyakran kuktáskodom, de Ecseren most kivételt tettem, mert anyák napi ebédet főzni egy szép ajándék. Továbbra is azt mondom, hogy a fehér asztal a béke szigete, ahol népek, nemzetek sorsa dől el, de a miénk is.

Egészen különleges íze van ennek a borjúpörköltnek. Van valami titka?

Egyik titka, hogy „egy ívású” legyen a borjú. Ugyanis ha több húsból főzünk, akkor az egyik puhább, a másik szétfő, így elveszíti a könnyed hatását. Persze fontos, hogy megfelelő mennyiségű hagyma kerüljön a bográcsba és ne rakjunk bele olyan dolgokat, ami nem illik bele, pl. a kömény nem bele való, a lecsó sem, óvakodni kell a sok fokhagymától is. Viszont rakjunk bele zöld paprikát, hagymát, és ahogy Mikszáth is mondta – az a jó pörkölt, aminek a színe, olyan mint egy felbőszült bikának a vére, vagyis tűzpiros, tűzforró, enyhén csípős és sűrű szaftú. Ez mindegyik pörköltre vonatkozik.

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..