Közösen Ecserért Egyesület közgyűlése


 Ebben az évben május 21-én tartotta második közgyűlését az egyesület. A Rábai Miklós Művelődési Házban a megjelenteket Tatár Dóra a Közösen Ecserért Egyesület elnöke köszöntötte, majd tájékoztatta a tagságot az egyesület januártól napjainkig terjedő időszakában elvégzett munkájáról. Külön kiemelte a Kálvária Lakódombon megszervezett közbiztonsági fórumot. Ennek egyértelmű pozitívuma, hogy a lakosság elkezdett gondolkodni azon, hogy hogyan tudja megóvni az értékeit. Itt egy szélesebb összefogás is várható, amit az egyesület koordinál. A másik fontos esemény a családi anyák napjának megszervezése volt. Az első napirendi pontban Szücs Imre könyvelő az előző évi pénzügyi helyzetet kielemezve elmondta, hogy tavaly 1 millió 290 ezer forintból gazdálkodott az egyesület, ebből 421 ezer forintot használtak fel. A könyvelő és a Felügyelő Bizottság a pénzügyi beszámolót megalapozottnak találta és javasolta annak az elfogadását. A közgyűlés egyhangú szavazattal elfogadta a tájékoztatót.

A második napirendi pontban a Közösen Ecserért Egyesület alapszabályát módosították. Az egyesület jogi szakértője az új polgári törvénykönyv szabályozásának megfelelően elvégezte a kötelező változtatásokat. Tatár Dóra elmondta, hogy a módosítás után nincs semmi akadálya annak, hogy az egyesület jelölteket indítson az őszi önkormányzati választáson, ugyanis az új polgári törvénykönyv helyi szinten megengedi a politizálást.

Harmadik napirend pontban az egyesület 2014-es pénzügyi tervéről döntöttek. Az előterjesztő Dr. Petky Ferenc az egyesület gazdasági alelnöke elöljáróban elmondta, hogy a bevételek egyensúlyban vannak a kiadásokkal. A tagsági díjat változatlanul hagyva évi 1000 Ft-ban határozták meg. A 2014-es pénzügyi tervet a Felügyelő Bizottság elfogadásra javasolta, amit a közgyűlés egyhangúlag megszavazott.

A közgyűlés végén ismételten kihangsúlyozták, hogy az egyesület az önkormányzati választások után is civil kontrollként kíván működni.

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..