Kéklámpás Nap Monoron -videó riport


DSC_0524Az első ízben megrendezett Kéklámpás Napon a családokat 2014. május 31-én szakmai bemutatókkal várták a sportpálya területén a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők és a polgárőrség munkatársai.

A megnyitón megjelent Pogácsás Tibor, Pest megye 10-es számú választókerületének országgyűlési képviselője, Szűcs Lajos Pest megye 07. számú választókerületének országgyűlési képviselője, Dr. Németh Gyula r. ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági főkapitány-helyettese, Szmodics Róbert r. alezredes, a Monori Rendőrkapitányság vezetője és Gere Imre t. alezredes a Monori Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. Ecserről a Közösen Ecserért Egyesületet is meghívta a rendezvényre. Az egyesületet Harazin István és Dr. Petky Ferenc képviselte. A rendezvény 10 órakor kezdődött. Délután már sokan kilátogattak a focipálya környékére, ahol kresz teszt, a kicsiknek kifestő, kerékpáros ügyességi verseny, lovagoltatás, fegyverkiállítás katasztrófavédelmi bemutató, kismotor-fecskendő szerelés, tűzoltó ügyességi verseny,fegyverbemutató, kutyás bemutató, rendőrségi felszerelések bemutatója, ujjlenyomat-vétel és sok színes program között lehetett válogatni. Természetesen a gyermekek örültek a legjobban a rendezvénynek, hiszen beülhettek a rendőr- és mentőautóba, és felmászhattak a tűzoltóautó tetejére is. Nagyon népszerű volt a pici gyerekek körében a tűzoltás, de szinte egész nap harsogott a rendőrségi és a tűzoltó autó hangszórója. A kispályán több csapat részvételével egy labdarúgó tornát is lebonyolítottak.A főzőversenyen részt vett a Közösen Ecserért Egyesület csapata Hosszú Mihály vezetésével. A 200 adag sertéspörköltjük pillanatok alatt elfogyott. A főzőversenyre benevezett csapatok elismerő oklevelet kaptak. A rendezők a kedvező tapasztalatokat látva jövőre ismét megszervezik a Kéklámpás Napot Monoron.

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..