Interjú a Karzol-Trans Kft. egyik tulajdonosával Joós Zoltánnal -videóval


joosRemélem Ecser új vezetése mindenképpen azon lesz, hogy kedvező adókörnyezetet teremtsen

Monori székhelyén kerestük fel a belföldi és nemzetközi fuvarozással foglalkozó Karzol-Trans Kft.-t. A cég egyik tulajdonosával, Joós Zoltánnal a vállalkozás kezdetéről, lehetőségeiről, terveiről beszélgettünk. Szóba került Ecser is, a cégvezető ide helyezné át a Karzol-Trans telephelyét. Mindenki jól járna: 200 új munkahely létesülne, a vállalkozás pedig évente körülbelül 40 millió forint iparűzési adót fizetne a helyi önkormányzat kasszájába.

Ön, mint nagyvállalkozó, a Karzol-Trans Kft. ügyvezetője, úgy tudom korábban Ecseren is vásárolt földeket. Mit terveznek Ecseren, és miért pont erre a településre tenné át cége székhelyét?

Ez egy hosszú történet. 1987 óta vagyunk kapcsolatban Ecserrel, akkor ott indítottuk az első vállalkozásunkat. Egy vas-műszaki kereskedés vezetését vettük át a társammal, Szalontai Károllyal, és azóta együtt építgetjük a vállalkozásunkat. Az ecseri kereskedést 5 éven keresztül működtettük, idővel bővíteni szerettük volna, de helyben nem tudtunk megfelelő területet találni, ezért Vecsésen és Monoron építettük tovább. Monoron kialakítottuk ezt az egy hektár területű kamion terminált, mára azonban ezt is kinőttük.

További Ecseri vonatkozás, hogy a településen a 90-es évek elején vásároltunk egy nagyobb területet, amit aztán felparcelláztunk, és az Arany János utca végén lakóházakat építettünk. Ezt mindenki Karzol házak néven ismeri, és 99-ben úgy hozta a sors, hogy én is odaköltöztem a családommal, így 99 óta ecseri lakos vagyok én is.

Ecser most alszik, pedig minden adottsága megvan a fejlődésre!

Ecser gyakorlatilag egy alvó falu, amibe életet kell lehelni, én úgy érzem, gazdaságilag és kulturálisan is. Az elmúlt időben a környező településeken, Üllőtől Vecsésen keresztül egészen Nagytarcsáig a fejlődés óriási jeleit látjuk, Ecser azonban kivétel. Sajnos Ecseren nem történt az utóbbi időben olyan fejlesztés, csak a széthúzást és a sárdobálást látom, amit egyszer s mindenkorra be kell fejezni. Ki kell egyezni egymással az embereknek, és egy olyan politikát kell folytatni, amely Ecser fejlődését elősegíti, olyanná kell válni, mint Budaörs és környéke. Minden adottság meg van rá. A reptér közelsége egy óriási vonzerőt jelent, ezáltal ennek a térségnek a fejlődése biztosított a jövőben.

200 új munkahelyet és 40 millió forint iparűzési adót ígért Ecseren!

Alapos tájékozódás után úgy döntöttünk, hogy vásárolunk egy nagyobb területet – 7 hektárt – a leendő ipari park területén. Ennek a beruházásnak a megvalósítását a következő évre tervezzük, ezáltal körülbelül 200 új munkahely létesül Ecseren. Ha a telephelyünk Ecserre költözik, az iparűzési és a súlyadót is ott fizetjük be, ez az összeg jelenleg körülbelül 40 millió forint. Nem egy ilyen vállalkozásnak kellene itt működni, hanem száznak. Akkor Ecsernek sokkal nagyobb lehetőségei lennének, nem kellene a költségvetésnél pár millió forinton rágódnia az önkormányzatnak.

Tekerjük előre az idő kerekét, itt van a küszöbön október 12-e! Mit vár október 12-e után? Mit szeretne, milyen telekadó, milyen feltétel lenne az Ön számára, egy nagyvállalkozó számára az ideális?

Minden vállalkozó azt szeretné, ha minél kevesebbet adózna, és minél többet tudna az emberekre, a fizetésekre fordítani, és természetesen több lenne a profitja, többet tudna fejleszteni a vállalkozásában. A

7 hektáros terület megvételénél a telekadó – megmondom őszintén –, annyira nem játszott szerepet, mert mindenhol kell adót fizetni, itt sokkal nagyobb súllyal esett latba a terület elhelyezkedése. Ecsernek olyan adottságai vannak a meglévő M0-ás körgyűrű és a repülőtér közelsége miatt, amit nem lehet elfelejteni és nem lehet pótolni. Hasonló a területet máshol sokkal olcsóbban lehet megvenni, de én úgy gondolom, hogy ez egy jó befektetés lesz. El kell menni például külföldre, megnézni a repterek környékét. Ott egyetlenegy négyzetmétert aranyárban mérnek, nem lehet megvenni, nem lehet bejutni, gyakorlatilag kihalásos alapon lehet ezekhez hozzájutni. Én azt remélem, hogy az elkövetkezendő évben, években ez a tendencia felgyorsul. Olvastam egy tanulmányt is, – amiből Ecser sajnos kimaradt, nem tudom miért –, a Ferihegy és környéke logisztikai fejlesztési tanulmányát, a mostani államtitkár és az országgyűlési képviselő készíttette Vecsés vezetésével, ahol ez a rész kiemelt fontosságú területként szerepel. Remélem, hogy Ecser is hozzá fog ehhez tartozni, és minden hasznát, amit ebből fakadóan a vállalkozások odatelepülésével az ecseriek élvezhetnek, arra fordítanak, hogy Ecseren az emberek életkörülményei jobbak legyenek, jobban lehessen eltölteni a szabadidőt, kulturális eseményeket és egyéb rendezvényeket szervezni, és kimozdítani ebből az alvó települési szerkezetből a falut.

Utalt arra, hogy a monori telephelyet kinőtték, és ezt költöztetné át Ecserre. Mi lenne az a kedvezőtlen körülmény, ami ezt a döntést esetleg megváltoztatná, vagy mi volna az a kedvezőtlen dolog, ami miatt úgy döntene, hogy elhagyná a települést, Ecsert?

Ebben nem tudok nyilatkozni, remélem, nem következik be. Többszörösére emelt súlyadó vagy többszörösére emelt iparűzési adó, vagy egyéb ilyen extrém dolgok, de én úgy érzem, ez nem érdeke a településnek. Remélem Ecser új vezetése mindenképpen azon lesz, hogy kedvező adókörnyezetet teremtsen. Gondolok a monori ingatlanadóra, ami elenyésző az ecseri ingatlanadóhoz képest, vagy például a súlyadó és az egyéb iparűzési adó kedvezményekre, amit Monoron fizetünk. Itt viszont egy probléma van: a hely nem a reptér mellett helyezkedik el. Az ecseri terület sokkal jobb és sokkal megfelelőbb ilyen célokra.

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..