Orbán Viktor: Mi mindig a magyar emberek oldalán álltunk


ovEz a mi politikai tőkénk, hogy amit vállaltunk eddig Magyarországon, amire eddig letettük az esküt, azt mindig sikerült betartani – mondta Orbán Viktor kedden, Békéscsabán.
A kormányfő a Városháza előtt tartott lakossági fórumon arról beszélt, „Békéscsabán mindig rendben voltak a dolgok, ami elsősorban annak köszönhető, hogy egy kiváló polgármesterük és képviselőjük volt Vantara Gyula személyében”. Orbán Viktor köszönetet mondott a leköszönő városvezetőnek, aki országgyűlési képviselőként folytatja munkáját a jövőben.
A miniszterelnök elmondása szerint ez azért fontos, mert „bár a helyi ügyeket helyben intézik, de Békéscsaba sok más várossal együtt még hosszú ideig nem tud jól fejlődni, ha nincs jó kapcsolata a mindenkori kormánnyal és kell egy olyan ember a képviselők között, aki szereti és ismeri Békéscsabát, és állandóan a békéscsabaiak ügyét űzi-hajtja a parlamentben.” Vantara Gyula személyében egy ilyen képviselőnk van – mutatott rá Orbán Viktor.
A kormányfő hangsúlyozta, a Fidesznek egy polgármester-jelöltje van Békéscsabán, Hanó Miklós, akire büszkék lehetnek. Megfogalmazása szerint azért jó ötlet, hogy mellette álltak ki, mert alpolgármester volt, ismeri az ügyeket, tud a kormánnyal együttműködni, és a kisgazdavilágból jött a Fidesz irányába, ami nagyon fontos, mert Békéscsaba egy „mezőgazdasági hátterű település.
Meg kell becsülni azokat az embereket, akik ezt a várost létrehozták, és akiknek joguk van ahhoz, hogy kellő súllyal és tekintéllyel legyenek képviselve a városvezetésben – húzta alá Orbán Viktor, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy „a sikert magától nem adják.”
Ha nem megyünk el választani mindannyian, ha önök nem mozgósítják a barátaikat, a családtagjaikat, és a munkatársaikat, kellemetlen meglepetések érhetnek bennünket bárhol az országban – mutatott rá.
Ennek a néhány napnak, ami előttünk áll, nagyon fontos tétje van: ha elhagyjuk magunkat, úgy járhatunk, mint 2002-ben – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint az ország sok „szenvedést és nehézséget” megspórolhatott volna, ha „2002-ben kellő erővel mozgósítjuk magunkat és nem engedjük, hogy nyolc éven keresztül az országot a csőd szélére taszító politika érvényesüljön.”
Tanuljunk a saját hibáinkból. A választás magától nem dől el a javunkra. Azt el kell dönteni. A választást nem általában lehet megnyerni, hanem itt és most, konkrétan vasárnap – jelentette ki kormányfő, aki arra kérte a hallgatóságot, támogassák Hanó Miklóst és a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselő-jelöltjeit.
Orbán Viktor köszönetet mondott azért a támogatásért, amit a békéscsabaiaktól kapott az elmúlt években. Már fontos volt 2002 után is, hogy nem pártoltunk el egymástól és önök mindig kitartottak a polgári, nemzeti és keresztény értékrendet valló politikai pártok mögött – fogalmazott a miniszterelnök.
Hangsúlyozta, ennek köszönhetően valósult meg a rezsicsökkentés, a Munkahelyvédelmi Akcióterv, ennek révén tudták megvédeni a nyugdíjak értékét és szintén ennek köszönhetően kezdődik meg a bankok elszámoltatása.
Nagyon sokat kell még dolgoznunk, de mindaz, amit elvégeztünk 2010-ben, feljogosít bennünket, hogy azt mondjuk, hogy egy nagy korszak kapujában is állhatunk, és csak rajtunk múlik, hogy képesek leszünk-e ezt a lehetőséget megragadni – mondta Orbán Viktor.
Kitért rá, január 1-től egy olyan gazdaságfejlesztési programot indítanak el, elsősorban kis- és középvállalkozókra alapozva, „amilyen még nem volt Magyarországon.”
A miniszterelnök szólt arról is, ígéretet tett Hanó Miklósnak, hogy a következő választásig elkészül a 44-es út. Hozzátette, amennyiben uniós forrásokat nem tudnak felhasználni erre a célra, a magyar költségvetés fogja fedezni az útépítést, melynek révén „Békéscsaba teljes jogú tagként része lesz a magyar nemzetgazdaság vérkeringésének.” Orbán Viktor egyúttal azt is mondta, megkeresik a lehetőségét, hogy a hűtőház is megépülhessen Békéscsabán.
Egy választást megnyerni, amikor az emberek tiltakoznak a hivatalban lévő kormány ellen, egyszerű. De amikor már négy évig kormányzott valaki, – ráadásul egy európai gazdasági válság kellős közepén -, úgy megtartani a bizalmat, ez Magyarországon rendkívül ritka – fogalmazott a kormányfő, aki szerint „ez a bizalom aranyat ér.”
Ez a mi politikai tőkénk, hogy amit vállaltunk eddig Magyarországon, amire eddig letettük az esküt, azt mindig sikerült betartani. Sosem voltunk tökéletesek, de egy dolgot senki nem mondhat Magyarországon, hogy nem teszünk meg mindent annak érdekében, hogy a magyar emberek élete jobb legyen. Mi mindig a magyar emberek oldalán állunk. Ez így volt eddig is és így lesz a következő években is – zárta szavait Orbán Viktor.
Forrás: fidesz.hu

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..