A tények ismeretében


 

erzsike_kicsi Az önkormányzati választások eredményének ismeretében nehéz újra megszólalni, hiszen a tény az tény. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség és a Közösen Ecserért Egyesület által támogatott jelöltek közül senki nem jutott be a képviselő testületbe.  Én, mint “önjelölt sereghajtó” egyáltalán nem örülök ennek a helyzetnek, és-természetesen tudomásul véve, tiszteletben tartva a választópolgárok akaratát- kell egy kis idő az események feldolgozásához.

Nem szeretnék hosszasan a múlttal foglalkozni, mivel azonban múlt nélkül jövő sincs, néhány tanulság megfogalmazását mindenképpen szükségesnek vélem.

Számomra megdöbbentő, hogy a tisztességes szándék, az őszinte szó mennyire nem képes ugyanolyan tömegeket mozgósítani, mint egy valós, vagy vélt közös ellenségkép felvillantása.

Érthetetlen, hogy egyesek nemcsak a jó ízlés határát súrolva nyilvánultak meg a kampány során, hanem az erkölcstelen cselekedetek mélységes bugyrába süppedtek céljaik elérése érdekében. A cél azonban nem mindig szentesíti az eszközt, főleg ha ezen célok sokkal inkább egyéni jellegűek, mint közösségiek. A saját helyi munkalehetőség megtartása, a konfliktuskerülés,- és sorolhatnám a hasonlókat, önmagukért beszélnek. Sajnos manapság az önös egyéni érdekek mindig fontosabbak, mint a nagy közös célok. Az egyén számára rövid távon ennek minden bizonnyal van mérhető hozadéka, hosszú távon az elkövetkezendő öt év dönti majd el, hogy az egész közösség is nyertese lett-e az október 12-i szavazatoknak.

Én őszintén remélem, hogy így lesz, mert a fejlődés, a javuló életkörülmény, a szépülő lakókörnyezet mindannyiunk érdeke.

Ugyanakkor a homogén testületi összetétel miatt azt is gondolom, hogy most lesz igazán létjogosultsága a Közösen Ecserért Egyesületnek. Civil szervezetként sokat tehetünk a településünkért, legyen az tájékoztatás, érdekérvényesítés, jótékonysági rendezvény, adventi koncert, avagy LECSÓFESZTIVÁL!

Írásom végén ismét köszönetet mondok mindenkinek, aki az elmúlt időszakban támogatott. Kérem, hogy aki teheti, segítse továbbra is az egyesületünk munkáját, legyünk sokan, tegyünk még többet Ecserért!

Kellemes ünnepeket! Boldog új évet! Szép jövőt!

Kovács Istvánné (Erzsike)

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..