Adomány – Átadhattuk a takarítógépet


ecsrertlogo2Mint ahogy erről már korábban beszámoltunk 2014.szeptember 29-én a két ecseri óvoda közös használatára Hosszú Mihály, Hosszú János (ecseri vállalkozók) és a Közösen Ecserért Egyesület egy takarítógépet ajándékozott az óvodáknak adománylevél kíséretében.

Az ajándékot az átvétel után az óvoda vezetői levélben (visszadátumozva szeptember 29-re) visszautasították arra való hivatkozással, hogy a képviselő-testület hozzájárulása szükséges az elfogadáshoz. Vagyis a polgármester a fejükre koppintott, nehogy mindenféle adományokat elfogadjanak. Hova is vezetne a világ, ha ezt a „nagy horderejű” kérdést nem tárgyalnák meg a képviselők, csak egyszerűen elfogadnák azt, ami – érthetetlenül – eddig nem állt az óvodák rendelkezésére pedig szükségük lett volna rá. (Miért nem szerezte be ezt az eszközt már korábban a döntnök fenntartó testület?)

Na de döntöttek a hölgyek és urak: kegyet gyakorolva megengedték, hogy a takarítógépet elfogadják az óvodavezetők. Erről egy december 2-án kelt levélből értesültünk.

Megkaptuk az átvételi elismervényt, amelyről egyetlen aprócska szó maradt le csupán a megajándékozottak részéről, mégpedig az, hogy: KÖSZÖNJÜK.

Használják egészséggel!

A pingpongasztal csak ígéret maradt

 A történethez hozzá kell tenni, hogy az iskolaigazgató a tanév elején kért az önkormányzattól két pingpongasztalt. Azon a képviselő-testületi ülésen (2014.november 12., videofelvétel készült róla – 27. napirendi pont) odaadó lelkesedéssel biztosította a polgármester és az alpolgármester az iskolát, hogy ők ketten saját pénzükből, nagyvonalúságuk alátámasztására

megveszik, és az iskola rendelkezésére bocsátják az asztalokat. Az említett alkalommal erről az adomány elfogadásról is döntöttek. Az azóta eltelt öt hónap alatt eszükben sem volt azt megvásárolni. Csak egy ígéret, amit nem kell betartani. Elég, ha néhány percre „jóságos bácsiknak” tűnnek, akik anyagi áldozatokat vállalva megoldják a megoldhatatlan pingpongasztal ügyét… Vajon mikor játszhatnak ezeken az asztalokon a gyerekek? Vagy be kell érniük az ÍGÉRETTEL!?

KEE

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..