CSERFA-mellékletek


dora_kicsiNem kívánom azt a hibát elkövetni, amit Ecser polgármestere a Cserfa című újságba (törvénytelenül) beledugdosott mellékleteiben elkövet; nem fogok az ezekben hazug rágalmakat megfogalmazó, minden alapot nélkülöző gyalázkodásával vitatkozni, mert a hazugság semmilyen formában nem méltó a vitára. Mindössze arra akarom felhívni a polgármester figyelmét, hogy ha nem tudná, az advent négy vasárnapjából a harmadik az öröm ünnepe. Ezért gyújtunk aznap rózsaszín gyertyát, és ezért rendezünk akkor Jézus eljövetelének örömére templomi koncertet. Nem azért, hogy a falu karácsonyi ünnepét megzavarjuk, ahogyan ezt ő állítja. A másik három adventi vasárnap a bűnbánaté. Inkább ezt kellene gyakorolni polgármester úr, ha már Lukács evangéliumából idéz anélkül, hogy tudná, miről van szó.

Ebben a mellékletben közölte többek között, hogy a képviselő-testület „megvonta” az egyesülettől az Ecser név használatát. Egy héttel később megkaptuk az erről szóló, indok nélküli határozatot is. A képviselő-testület csak rendeletre való hivatkozással hozhat ilyen határozatot. A jegyző úrtól levélben kértem az ide vonatkozó hatályos rendeletnek az egyesület részére történő megküldését. Erre három hete várok… Nincs ilyen rendelet.

   Lássunk néhány helyi vonatkozású elnevezést a teljesség igénye nélkül: Ecser Sport Egyesület, Ecseri Polgárőr Egyesület, Ecseri Zöld Koszorú Hagyományőrző Kör, Ecserért Községfejlesztő és Szépítő Egyesület, Ecseri Kulturális és Sport Egyesület, Szinter Ecser, Ecser Autó, glasmalerei-Ecser bt. Ezek a szervezetek és adózó vállalkozások mind így kerültek bejegyzésre a Cégbíróságnál, mint ahogyan a KÖZÖSEN ECSERÉRT EGYESÜLET is. Most határozat. Aztán kilakoltatás? Vagy kaloda a főtéren? Miért teszik a képviselők nevetségessé magukat?

A polgármester Cserfa-mellékletébe belefektetett energiáit javaslom átcsoportosítani a településfejlesztés „tempójának fokozására”. Esetleg írhatna pályázatot az esedékes óvodai létszámbővítésre. Március van, az építkezési szezon kezdete, és még nincs útépítés, iskolabővítés. Vagy összehozhatna végre az elkövetkezendő öt évre valamilyen tervet, elképzelést, célkitűzést – mert ilyet még senki nem látott tőle. De ha ez mind nem megy, akkor vegyen néhány kiló festéket, és lásson neki a buszmegállók lefestésének…Vajon menni fog? Mi drukkolunk!

                                                                                          TDora

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..