Kilyukadt vagy szétfagyott az iskola radiátora?


Illusztráció

Illusztráció

Sajnálattal olvastuk Ecser honlapján és a februári újságban, hogy a Laky Ilonka Általános Iskolában az első emeleti folyosón kilyukadt egy radiátor, a kiáramló több ezer liter víz eláztatta az emeleti és földszinti tantermeket.

Ez az esemény a téli szünetet követő első tanítási nap (2015. január 06. hétfő) hajnalán történt. A források szerint a kár nagy: leszakadt mennyezet, tönkrement burkolatok, víz áztatta bútorok, elektromos szerelvények, stb. szerepelnek a felsorolásban. Akinél volt már valamiféle belső csőtörés, tudja mit jelent ez. Sajnáljuk a tanárokat, a szülőket és főként a gyerekeket. Még jó, hogy az oly sokat bírált Rábai Miklós Művelődési Ház termei rendelkezésre álltak és a jó szervezés kapcsán szinte zavartalanná vált a tanítás.

Felvetődik a kérdés, miként tud pár óra alatt egy, azaz egy kilyukadt radiátorból több ezer liter víz kifolyni?

A műszaki logika azt mondatja, pár óra alatt még alacsony nyomáson kilyukadó rendszerből sem tud „több ezer liter víz” kifolyni, ez csak szétrepedés esetén lehetséges, ami a radiátorban lévő fagyás következménye! Egy helyi és a kár helyreállításában is résztvevő jártas szakember is ezt erősítette meg. Elfagyás történt!

Ki a felelős? Lehet az üzemeltető, akinek kulcsa van az iskolához és ismeri a kazánházi berendezéseket, főleg a termosztátot.

De miért akadékoskodik megint a KEE? Fizet a biztosító, az EKO Kft.-nek meg köszöni az iskola a kár elhárítási tevékenységét (is), amit természetesen számla ellenében végeztek!

Azért az „illetékesnek” legyen a lelke rajta!

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..