Száznap-értékelő


ecsrertlogo„Fokozzák a tempót”

100 napnál hosszabb idő – egyharmad év is eltelt már azóta, hogy a választók „teljhatalommal” ruházták fel a jelenleg hatalmon lévő ecseri vezetést. Várépítéshez kevés ez az idő, azonban az eseményeket kívülről szemlélőknek ilyenkor szokás és indokolt egyfajta összegzést készíteni arról, hogy Ecser megválasztott „krémje, elitje” milyen irányba indította el a települést. A sok százmilliós ígéretből melyek megvalósulása várható rövid- és középtávon?
Ha csak a Cserfából tájékozódunk, akkor az embernek az lehet a benyomása, hogy az ecseri polgármester ahelyett, hogy dolgozna, 100 nap elteltével még mindig kampányol és kampányol. Külön betétlapokon továbbra is rágja a kampányszagú gittet, nyíltan kimondja, hogy előbb megleckézteti, majd „kivégzi” „politikai ellenfeleit”. Közben a képviselő-testületi ülésekről az összefoglalók annyira tartalmasan tudósítanak Ecser vezetőinek döntéseiről, mintha a Nők Lapja „fürge ujjak” című rovatából tájékozódnánk egy részecskegyorsító mágneses tér erejéről. És ha a Cserfa legutolsó számának címlapját tekintjük meg, akkor – miheztartás végett – egy termetes disznó hátsó fertályába ütközik bele az olvasó… A lakosságot a közügyekről tájékoztatató helyi lap címlapján ez még akkor is sok, ha szegény sertés volt a természetes főszereplője az ecseri „böllérfesztiválnak”, mely leginkább a csapattagok jókedvű iszogatásáról szólt.
Nos miről szólt az önkormányzás, és milyen döntéseket hoztak az ecseri „teljhatalmasok”? A megválasztott képviselő-testület természetesen meghozta a kötelező „unalmas” döntéseit. Azonban teszi ezt úgy, hogy a nyilvánosságot kizárva az ülések előtt néhány nappal elvonulnak, és „sötét” szobában, egymás közt meghozzák „döntéseiket”. Majd a testületi ülésen „szavazógép” üzemmódban ledarálják a napirendeket úgy, hogy még a napirendek témakörét, de még a határozatot sem olvassa fel a polgármester. Például a falu 400 milliós költségvetését összesen 30 másodperc alatt szavazták meg, minden vita nélkül!!!
A képviselő-testületre jellemző a bennfentesség, és fenyeget a „belterjesség” is. Ez többek közt abban nyilvánul meg, hogy az orvos képviselő rendelőjét megveszi a képviselő-testület – kerül, amibe kerül. Közben erre egyáltalán nincs rákényszerülve az önkormányzat, hiszen van a tulajdonában egy tökéletesen felszerelt orvosi rendelő. A képviselő-testület némi pluszpénz reményében, presztízsből azzal foglalkozik, hogy a nyugalmas község helyett városi „rangot” kapjon Ecser. Ecser, ahol nincsenek nagyobb közintézmények, étterem, de még egy cipőbolt sem. Ecser, ahol azért fagy szét egy radiátor, mert a tulajdonos önkormányzat még arra sem képes, hogy a téli szünetben normálisan üzemeltesse az iskola fűtési rendszerét!
A Közösen Ecserért Egyesület legfontosabb célkitűzése a civil kontrol erősítése. Ezért szeretnénk továbbra is felhívni Ecser lakosságának figyelmét egy-két olyan dologra, ami a település érdekei ellen hatnak.

• Ami eddig egyáltalán nem volt szokás, a képviselő-testület és a polgármester, a nyilvánosságot kizárva zárt ülésen tárgyalnak közbeszerzésről is.
• A polgármester tétlensége miatt félő, hogy az egy éve, a Kálvária útjainak leaszfaltozására szánt kormányzati pénzek még idén sem kerülnek felhasználásra.
• Nem világos, hogy az iskola bővítése ügyében a kormányzatnál hogyan lobbizik, milyen álláspontot képvisel a polgármester?
• A 2010-2014-es évekre jellemző hibás, beszedhetetlen telekadót megtartották.

Mi ez, ha nem helyben toporgás? A szomszédos ingatlanbefektető csoporttal a viszony továbbra is fagyos. Vélelmezzük, hogy továbbra sincs köztük tárgyalás, egyeztetés. A befektető csoport által tálcán felkínált közműszolgáltatási lehetőségekből nem kér a képviselő-testület.

A Cserfában egyértelműen az elmúlt négy évben őt akadályozó politikai ellenfelekről szól a polgármester, azokról, akik milliárdosokat képviselnek, és „pártzászlók” mögé bújva politizáltak a 2010-2014 közötti időszakban. Nos, Ecser jelenlegi vezetésének tudomásul kellene vennie, hogy a kampánynak vége, és ideje végre elkezdeni a tényleges munkát annak érdekében, hogy az ígérethalmaznak legalább a töredékét tudják teljesíteni az elkövetkező négy és fél év alatt.

A sok „zöldség”, amivel a kampányuk során Gál Zsolték félrevezették a szavazókat, hazugságokon és félrevezetéseken alapultak. Arra hivatkoztak, hogy két képviselő folyamatosan akadályozta őket munkájukban. Hogyan, ha a 2010-2014 közötti időszakban a polgármesternek és csapatának 2/3-os többsége volt a képviselő-testületben? Két szavazat a négy ellen?

Tisztelt ecseri vezetők! „Teljhatalmuk” van! Ne vádaskodjanak, ne keressenek maguknak ellenséget! Harmadévvel vagyunk a választások után, és semmit sem tettek Ecserért. Most már építsenek valódi faluközpontot, iskolát, óvodát! Dolgozzanak végre!

Szerkesztőség

Megjegyzés hozzáfűzése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..