Hozzászólások: Közösen Ecserért http://ecser.eu Ecserért Egyesület Wed, 27 Aug 2014 06:08:40 +0000 hourly 1 Közösen Ecserérét Egyesület hozzászólása (Közlemény) http://ecser.eu/2014/08/02/kozlemeny/#comment-15 Wed, 27 Aug 2014 06:08:40 +0000 http://ecser.eu/?p=1630#comment-15 A kerékpár túrát a bizonytalan időjárás miatt egy későbbi időpontban rendezzük meg.

]]>
onodi hozzászólása (Közlemény) http://ecser.eu/2014/08/02/kozlemeny/#comment-14 Sun, 24 Aug 2014 10:03:58 +0000 http://ecser.eu/?p=1630#comment-14 Honnan indul a kerékpár túra, és hány órakor? Milyen gyerek versenyek lesznek?

]]>
Antali Gabor hozzászólása (A polgármester és „szimpatizánsai” túllőttek a célon) http://ecser.eu/2014/04/18/a-polgarmester-es-szimpatizansai-tullottek-a-celon/#comment-13 Mon, 04 Aug 2014 08:06:25 +0000 http://ecser.eu/?p=1069#comment-13 Tisztelt Képviselő Urak !

Érdeklődni szeretnék, hogy a jelenleg cca 160 milló Ft-os telek vagy ingatlan adó behajtását miként kívánják megoldani, milyen javaslatuk van az Önkormányzat felé.

Antali Gábor

]]>
Antali Gabor hozzászólása (Hosszú János és Dr. Petky Ferenc képviselők rovata) http://ecser.eu/2014/07/11/hosszu-janos-es-dr-petky-ferenc-kepviselok-rovata/#comment-12 Mon, 04 Aug 2014 07:57:27 +0000 http://ecser.eu/?p=1520#comment-12 Én nem hiszem el, hogy a képviselő Urak ilyet írtak, Én nem ilyen stílusúnak ismertem meg Őket. Szerintem ez egy szerkesztői anyag, csak nevet adtak hozzá. Ez nem azonosítható a Dr. Szűcs Úr ajánlásával, ami ezen a weboldalon olvasható. Valaki nagyon félreírhatott valamit, jószándékú, józan ember nem fogalmaz így. A két képviselőt pedig józannak és jószándékúnak ismertem meg. Bele sem merek gondolni, hogy ne lenne igazam ! Persze bennem felmerül, hogy egy ilyen nagy kaliberű ember, mint az igazgató jelölt, miért jön el egy nagy múltú iskolából, egy kis falusi iskolába. Vagy gimnázium is lesz Ecseren ? Na de ez nem ide tartozik.

]]>
Antali Gabor hozzászólása (Tisztelt Kálvária Lakódombi Polgárok !) http://ecser.eu/2014/04/03/tisztelt-kalvaria-lakodombi-polgarok/#comment-11 Fri, 01 Aug 2014 08:30:48 +0000 http://ecser.eu/?p=932#comment-11 http://ecser.hu/aktualis/anyag.php?id=3195

Tisztelt Olvasók !

Csak ezzel a kis anyaggal szeretném figyelmüket felhívi a lehetőségre.

Tisztelettel

Antali Gábor

]]>
Antali Gabor hozzászólása (Tisztelt Választópolgár!) http://ecser.eu/2014/08/31/tisztelt-valasztopolgar/#comment-10 Fri, 01 Aug 2014 08:22:37 +0000 http://ecser.eu/?p=1623#comment-10 Tisztelt Elnök Asszony !

Nem régóta élek a faluban de sokáig szeretnék, így érdekelne ismételten, hogy mi a programjuk ? Érdekelne, hogyan akarják a település építészetében a továbbiakban a szlovák építészeti hagyományokat megőriztetni, milyen módon kívánják a lakosság mindenre kiterjedő biztonság érzetét javítani, hogyan és mi módon kívánják behajtani azt a közel 160 millió Ft-os kintlévőséget, amivel tartoznak a településnek, hogyan kívánják megoldani a MÁV problémákat parkolás, pld.: pontos érkezés tekintetében, parkolás módjában, hogyan kívánják megoldani a reptér zajhatásának csökkentését, a Maglód felé menő, pályát keresztező felüljáró gyalogos közlekedésre alkalmassá tételét, hogy csak pár dolgot említsek !

Várom megtisztelő válaszát

Antali Gábor
ecseri lakos
ecseri választó polgár

]]>
Antali Gabor hozzászólása (Akarjuk-e, hogy Ecser város legyen?) http://ecser.eu/2014/07/11/akarjuk-e-hogy-ecser-varos-legyen/#comment-9 Fri, 01 Aug 2014 08:17:23 +0000 http://ecser.eu/?p=1512#comment-9 Tisztelt Képviselő Úr !

Egyedüli ecseri lakosként vettem részt a testületi ülésen, ami úgy gondolom az elmúlt évek “eredménye” lett, mármint a lakosság közömbössége, távolmaradással kézzelfoghatóvá téve.
Elmondtam a véleményemet, mert megengedte a testület, hogy állampolgárként szóljak. Ez a rend.
Én a várossá válást nem igazán értem, talán mésként kellett volna megfoglmazni, illetve a készülő anyagot nevezni. Szereintem egy előtanulmány kellene, ami felvázolja mi szükséges egy minimál városi rang eléréséhez, pld.: bölcsöde, ami a népesség megtartását, vonzását, a munkába való visszailleszkedézt is szolgálhatja. Így lett ez Sülysápon is.
Városkép kialakítása: Ecser szlovák település, de végigjárva a települést nem találom a régi hagyományok megjelenését a házakon, az udvarokon, ne is beszéljünk a Kálvári lakótelepről, ami minden de nem építészet, nem településkép, nem Ecserre illő “művek” tömkelege.
A testület és nem csak a jelenlegi, hanem a korábbi is elfelejtette a hagyományok megtisztelését, megjelenítését az értékek megörzését, lásd pld.: tűzoltó egyesület, ami jelenleg 115 éves és nyomokban sincs.
Persze meg kell említeni, hogy és itt civil szervezetek közreműködésével, alulról jövő kezdeményezéssel nagyon sok szép eredmény van, felsorolását a teljesség pontos ismerete hiányában nem teszem, de lépten nyomon találkozom velük.
Mit tett a képviselő testület ? Mit tettek a képviselők ?? Mikor látja a helyi reklám kakukkon kívül, az elfogult “magán” sajtóterméken kívül a lakosság a változást ??
Tisztelem amiért elmondta a véleményét a testületi ülésen, illetve ezen az oldalon, de miért nem adatik meg, hogy a másik fél is nyilatkozhasson. Nem pártpolitikai okokból, hanem a településen élők maradéktalan tájékoztatása érdekében.

Antali Gábor

]]>
IGAZMONDO hozzászólása (Arany Zsolt pályázatát támogatjuk) http://ecser.eu/2014/07/11/arany-zsolt-palyazatat-tamogatjuk/#comment-8 Tue, 15 Jul 2014 21:33:33 +0000 http://ecser.eu/?p=1509#comment-8 Tisztelt Képviselő Úr! Nem szokásom írogatni, közzétenni, kiposztolni, de most kényszert éreztem rá. Miért? Úgy gondolom, hogy az iskolában folyó lényegi, oktató-nevelő munka igazi ismerete nélkül (egyszer sem kérdezett meg erről az egy év alatt, míg én voltam a megbízott igazgató) ilyen határozott negatív kritikát megfogalmazni helytelen. Mitől monoton az iskola élete? Attól a rengeteg szakkörtől, versenytől, rendezvénytől, programtól, amit minden évben megtartunk, megszervezünk? (énekkar, furulya, sakk, rovás írás, honismereti, népdal, felzárkóztatás, tehetséggondozás, farsangi bál, szüreti bál, jótékonysági est, házi-regionális-megyei versenyek, nemzetek napja, tehetségnap, karate, kézilabda, szertorna, foci, néptánc, színjátszó, iskolai kampánynap, hulladékgyűjtés, erdei, nyári és napközis tábor, osztálykirándulások, színház-és múzeumlátogatások, ECDL vizsgák, kézműves foglalkozások………a teljesség igénye nélkül) Azt gondolom, hogy a szülők véleményét az iskolánkról jól tükrözi, hogy a jövő tanévben – és nemcsak a leendő elsősök megnövekedett száma miatt -valószínűleg már 286 tanulónk lesz, ugyanis több szülő hozza vissza gyermekét hozzánk a pesti iskolákból, és nem azért, mert itt gyengébb az oktatás színvonala, sőt! Valamikor régen Tatár Dóra is ezt tette két fiával, akik közül Mátyásnak én voltam az osztályfőnöke. Kérdezze meg őt és még számtalan tanítványunkat, hogy hogyan készítette fel őket az ecseri iskola. De tudom, mondhatja erre, hogy ez nagyon szubjektív. Akkor azt ajánlom, hogy látogassa meg az Oktatási Hivatal honlapját, ott keresse az országos kompetenciamérés eredményeit, s azok közül is a Laky Ilonka Általános Iskoláét. Na, az objektív. Tapasztalni fogja, hogy minden évben az országos átlag feletti teljesítményt nyújtják tanítványaink. Remélem, hogy azt nem vitatja el, ebben van némi szerepe az itteni pedagógusoknak is. (Engedje meg, hogy személyes dolgot is megosszak Önnel: nagyon sok volt tanítványom mondta azt, hogy érettségiig abból éltek, amit tőlem tanultak.) Az iskola állapota -igaza van- nem túl rózsás. Képviselő Úr! Önök tehették volna a legtöbbet érte, és nemcsak az utóbbi 4 évben. A DÖK szavazásáról néhány szó: a 10-14 éves gyerekeket tudja mi fogta meg? A beígért külföldi kirándulások, laptopok. Az én kérdésem csak annyi: ki finanszírozza majd? Végezetül kívánok Önnek eredményes és sikeres képviselői munkát. Tisztelettel: Kiss Katalin

· 5 órája · Tetszik · 2

· https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-xpf1/t1.0-1/c0.0.32.32/p32x32/972043_614759211869040_1065991871_n.jpg

Hajduvári Katalin Azért én kíváncsi lennék arra, Hosszú Jani mikor lett szakértő iskolai ügyekben. Azonkívül a posztot megosztó István egyéni véleményét is szívesen olvasnám arról az iskoláról, ahol gyermekei az alapokat kapták későbbi, élvonalbeli középiskolákban végzett tanulmányaikhoz. De van olyan gyermekünk is, aki az Eötvös József Gimnáziumban, az Apáczai Csere János Gimnáziumban, vagy a Fazekas Mihály Gimnáziumban (a teljesség igénye nélkül) folytatta és fejezte be középiskolai tanulmányait. Ha egyáltalán a kritika írója ismeri ezen középiskolákat. :)

3 órája · Tetszik · 1

]]>